Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ή το τσιγάρο ή εγώ!

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011
Σχεδόν κάθε μέρα με τον Διονύση πάμε τη καθιερωμένη μας βόλτα.

Πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ (και αυτό βόλτα είναι..) , για διάφορες δουλειές του σπιτιού ή βολτάρουμε στη πλατεία και κυνηγάμε τα περιστέρια.

Γενικά είμαστε "του έξω" οικογενειακώς. Μου αρέσει που πάμε παντού με το μωρό μας. 

Την Κυριακή που πέρασε λοιπόν πήγαμε βολτίτσα. Φυσικά με τον Διονύση. Άλλωστε μια Κυριακή έχει να τον χαρεί και ο μπαμπάς!
Αφού πήγαμε πλατεία και παίξαμε, κάποια στιγμή κουραστήκαμε και λέμε με τον καλό μου ας πάμε για ένα γρήγορο καφεδάκι σε μια καφετέρια εκεί κοντά.

Εκείνη την ώρα δεν είχε κόσμο και επειδή είχε αεράκι δε καθήσαμε έξω. Μπαίνοντας λοιπόν διαπιστώσαμε ότι τώρα πιά για μη καπνίζοντες είχε μόνο δύο τραπεζοκαθίσματα (πιασμένα και τα δυό) και για καπνίζοντες όλη η υπόλοιπη καφετέρια...!

Αναγκαστικά καθίσαμε πίσω στους καπνίζοντες και σκέφτηκα...
"Ωραία δεν έχει κόσμο! Θα προλάβουμε να πιούμε τον καφέ μας!"
Τι ήτανε να το πω?
Μέχρι να έρθει η παραγγελία μας είχανε έρθει τρείς μεγάλες παρέες. Με το που καθίσανε βγάλανε όλοι τα πακέτα και πάφα πούφα ντουμανιάσαμε εκεί μέσα.

Καθίσανε όλοι δίπλα μας (λες και είχαμε μέλι) και ναααααααα το νέφος!

Άρον άρον τα μαζέψαμε και φύγαμε. Όπως σας το περιγράφω. Σα κυνηγημένοι.

Δεν είπε κανείς απο όλους αυτούς, ανεξάρτητα από νομοθεσίες, βρε υπάρχει ένα μωρό δίπλα μας...Ας πάμε πιο πέρα. Έστω αυτό. Τίποτα.


Σήμερα λοιπόν έχει φοβερή μέρα αλλά φυσαέι λίγο. Οπότε έλεγα εκτός απο τη βόλτα μας να πάμε και σε αυτό το καφέ όπου βρίσκουμε φίλους.
Φυσικά και δε πήγαμε. Για την ακρίβεια δε μπορούμε να πάμε σε καμία καφετέρια εκτός και αν έχει πολύ καλό καιρό και καθίσουμε έξω.


Έτσι είμαστε αναγκασμένοι να περιπλανιώμαστε με τον Διονύση απο δω και από κει, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε μια στάση.
Παίρνουμε τον χυμό μας στο χέρι και βολτάρουμε.


Τελοσπάντων είμαι πολύ ρομαντική.
Ζω για τη στιγμή που θα βρώ μια καφετέρια σαν του ΙΚΕΑ! χαχα! Γελάω αλλά δε κάνω καθόλου πλάκα.
Πως θα είναι αυτό το καφέ?

Θα υπάρχει χώρος για μη καπνίζοντες αληθινός. Αυτές οι γελιότητες που βάζουνε το 1/3 του χώρου και καλά για αυτούς που δε καπνίζουν δίπλα ακριβώς στο ντουμάνι είναι κωμωδία. Απο φυσική μάλλον δεεεεν. Ο καπνός δε μένει στάσιμος ξέρετε. Έρχεται και στη δική μου μούρη.

Επίσης ένας χώρος με αλλαξιέρα για μωρά μέσα στο μπάνιο και μια πολυθρονίτσα για τις θηλάζουσες...............
Ώπα! Ώπα! Το χοντραίνω πολύ!
Που νομίζω ότι ζω?


Έκανα μια αναζήτηση στο google και βρήκα μια μαμά blogger απο την Λωζάνη (Τυχάιο; Δε νομίζω..) που περιγράφει εδώ Lausannemom ότι πήγε σε ένα καφέ και είχε ειδικό χώρο για μαμάδες.


Ιδού και η φώτο!




 Η μαμά απο τη Λωζάνη λέει ότι ο χώρος βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο. Είναι λέει πεντακάθαρα και πολύ σικ! Ουάααου!

Θα μου πείτε είναι σε εμπορικό. Οκ!

Το mall στο Μαρούσι έχει χώρο για μαμάδες;

Έχει αλλά είναι άφτιαχτος.

Οπότε τι περιμένω εγώ στη μικρή Ζακυνθούλα; Να γίνει Ελβετία;Σουηδία;
Σιγά μη γίνουμε εμείς ξενέρωτοι.


Τελικά με το μωρό μου,δυστυχώς εγώ αλλά και πολλές άλλες μαμάδες, δε μπορούμε να πάμε πουθενά.
Μας πετάνε τον καπνό στα μούτρα, μας κοιτάνε με μισό μάτι όταν θηλάζουμε και όταν φωνάξει ή κλάψει το παιδί μας στραβώνουνε τα μούτρα (το έπαθα και αυτό!)

Και για να επανέλθω στο θέμα του καπνίσματος,δε με νοιάζει αν τηρούν τη νομοθεσία σε άλλες χώρες.
Με νοιάζει τι γίνεται εδώ.


Εδώ έχουνε τον καφέ 5 ευρώ, το ποτό 9 ευρώ,οι τουλέτες μυρίζουν, αραιώνουν τους φυσικούς χυμούς,προσφέρουν μπόμπες και φυσικά ο νόμος πάει περίπατο.(Φυσικά δεν είναι όλα τα καφέ έτσι. )


Οι έλεγχοι γίνονται σε τίποτα καφενεδάκια όπου παίζουνε παππουδάκια πρέφα. 

Μεγάλο θέμα ο νόμος περί καπνίσματος δε λέω. Δεν είναι απλό ζήτημα συμφωνώ.
Σίγουρα όμως ο τελευταίος τροχός της αμάξης είναι οι μαμάδες. Λίγοι ενδιαφέρονται για μας και τα παιδιά μας.


Και κάτι τελευταίο.Χθες έγινε πορεία στα Ιωάννινα απο ιδιοκτήτες καφέ γιατί λέει χάνουνε πελατεία λόγω του νόμου.(Έγινε και σε άλλες πόλεις.)
Αναρωτιέμαι αν δεν υπήρχε κακός ανταγωνισμός και όλοι οι επιχειρηματίες εφάρμοζαν το νόμο που θα πήγαιναν όλοι αυτοί οι καπνιστές;Μη μου πείτε ότι θα άνοιγαν παράνομοι τεκέδες....


Ο επιχειρηματιας προφανώς διαδηλώνει γιατί ο δίπλα απο αυτόν έχει τασάκι-free μαγαζί. Σου λέει εγώ τι είμαι;

Λοιπόν, επειδή έχει φοβερή μέρα σας αφήνω να πάμε στις κούνιες. Μπάζει λίγο ψυχρούλα αλλα θα περάσουμε σούπερ!

Σας φιλώ!














 

9 σχόλια:

Ρεβεκκα είπε...

ΓΙΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΓΩ ΒΡΑΔΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝΦΙΛΙΑ Κ ΚΑΛΟ Σ/Κ.

Ειρήνη είπε...

auto bebaia ginete mono sthn ellada giati exwteriko den kapnizoyn se kafeteries k estiatoria!ti na pw tosa straba auth h xwra!kai oi kapnizontes den sebontai tipota!

Ρεβεκκα είπε...

Καλο μηνα κ καλη Πρωτομαγια...

Pauvremarie είπε...

Και βέβαια, καλά κάνουμε και δεν μπορούμε να βγούμε...Αλλωστε αν θέλαμε να βγαίνουμε γιατί κάναμε παιδί? Εδώ οι μαμάδες με παιδιά αποτελούν κι αυτές ειδική κατηγορία. Μειονότητα (όχι αριθμητική όμως). Σαν τους ανάπηρους. Σε καφέ με τα παιδιά μας, όταν μπουν στο πανεπιστήμιο.

βάπτιση είπε...

Δυστηχώς αυτο είναι ενα μεγάλο πρόβλημα, το οποίο δυστηχώς δεν έχει λυθεί, παρόλα τα μέτρα που εχουν ληφθεί.
Και το χειρότερο ειναι οτι τα μέτρα δεν εφαρμόζονται.
Για άλλη μια φορά σαν κράτος είμαστε πολύ πίσω...
Υπομονή!!

Ρεβεκκα είπε...

καλες γιορτες με πολυ πολυ αγαπη και υγεια,ευχες απο εμενα κ τους πριγκηπες μου απο καρδιας.

pepi είπε...

Καλά εγώ έχω γίνει πλέον γραφική αφού τσακώνομαι με όλο τον κόσμο. Δεν καταλαβαίνω γαιτί θα πρέπει να φύγω εγώ από το καφέ και όχι οι υπόλοιποι που μου προκαλούν καρκίνο....

gimo είπε...

Παρότι ο ίδιος καπνιστής, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω σε όλα όσα περιγράφεις. Δυστυχώς κι εμείς ως οικογένεια τα ίδια τραβάμε. Δεν θα σχολιάσω την απαγόρευση του τσιγάρου γιατί με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να σεβαστείς τον πελάτη σου. Πιστεύω ότι όλα ξεκινάνε απο τη παιδεία που έχουμε ως λαός. Κανένας σεβασμός στον διπλανό μας. Μακάρι να υπήρχαν τα κεφέ που περιγράφεις κι ας ήταν και σε εμπορικό. Ως καπνιστής μπορώ να αντέξω να πιώ κι εναν καφέ χωρίς να καπνίσω, κι αν τελοσπάντων θελήσω να καπνίσω μπορώ να βγώ έξω. Το παιδάκι μου δεν φταίει σε τίποτα να εισπνέει τον καπνό μου. Ακόμη και πρίν γίνω γονιός, όταν έβλεπα παιδάκι δίπλα μου, προσπαθούσα να μην καπνίσω. Έναν ολόκληρο χειμώνα δεν το κουνήσαμε ρούπι απο το σπίτι κυρίως γι'αυτόν τον λόγο. Πήγαμε φυσικά τις βόλτες μας, αλλά μόνο όταν ο καιρός το επέτρεπε και φυσικά με καφέ στο χέρι. Ευτυχώς καλοκαιριάζει...

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Οι περισσότεροι καπνιστές κοιτάζουν την πάρτη του. Θυμάμαι πριν ακόμα κάνουμε οικογένεια με τον άντρα μου βγαίναμε σε χώρους για καπνιστές και μη με τους κουμπάρους μας ου καπνίζανε και οι δύο. Ήμασταν αναγκασμένοι να τους ακολουθούμε και όχι αυτοί να ακολουθούν εμάς στους μη καπνίζοντες!! Μόλις όμως κάναμε παιδιά το mediterarian cosmos (σαν το mall της Αθήνας) μας κάλυπτε όσο αφορά τους χώρους για θηλασμό και άλλαγμα. Όσο για τους χώρους για μη καπνιστές....σπίτι μου σπιτάκι μου!
kathy by anthomeli.blogspot.com