Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση Γ.Ο.Π. η συνήθης ύποπτη.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Σχεδόν όλα τα μωρά έχουνε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Και 'μεις το ίδιο. Ο μπέμπης είχε απο την στιγμή που γεννήθηκε.Τα συμπτώματα;Έκανε εναν χαρακτηριστικό ήχο σαν να καθάριζε το λαιμάκι του και ακουγότανε το γαλατάκι οταν ανέβαινε επάνω.Επίσης δεν κοιμοτανε καθόλου απο αυτη την κατασταση παρα μόνο στο ρηλαξ που είχε κλήση.Δεν έπινε το γάλα και τελικα έκανε εμμετούς τις γνωστές ρουκέτες.

Απο την πρώτη στιγμη,πριν γίνουνε έντονα τα συμπτώματα,είχα λυσσάξει οτι κάτι δεν πάει καλά.Ήμουν σίγουρη οτι είχε Γ.Ο.Π.

Οι γιατροί δεν έδιναν και πολύ σημασία γιατί μάλλον με περνάγανε για πρωτάρα μαμά που είναι υπερβολική με το βλαστάρι της.

Τελικά αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση έγινε διάγνωση.

Γ.Ο.Π.  με οισοφαγίτιδα.

Χαίρω πολύ.........

Ξεκινήσαμε αγωγή.Η Γ.Ο.Π.δεν θεραπεύεται.Περνάει με τον καιρό.Απλά την ξεγελας με αντιαναγωγικό γάλα και σιροπάκι συνήθως Epadoren.

Το αντιαναγωγικό το δίνουνε για να μην βγάζει γουλιές και ερεθίζεται ο οισοφάγος και το σιροπάκι για προστασία του στομάχου.Τα αντιαναγωγικά κάνουνε όξινο το περιβάλλον στο στομάχι και γι 'αυτο χορηγούνε  το σιρόπι.

Ξεκινήσαμε θεραπεία.....

Ως δια μαγείς πέρασαν όλα.¨Εστρωσε η διατροφή του,ο ύπνος του!Αγγελούδι ο μπεμπάκος.Πολύ υπομονετικό παιδί πάντως. Γκρίνιαζε αλλά με διακριτικότητα η ψυχή μου.

Αφού στρώσαμε επαναπαύθηκα και έκοψα το σιρόπι.Δεν ήθελα να του δίνω φάρμακα.Είχα διαβάσει μάλιστα και σε ένα φόρουμ για μαμάδες οτι  ήτανε κατά του σιροπιού και επηρεάστηκα.Μέσα λοιπόν στον μήνα τα ίδια....Λάθος μου μεγάλο.Κατάλαβα οτι έκανα ανοησία.Ήξερα οτι είχαμε έξαρση.Μπορώ να καταλάβω τα συμπτώματα απο χιλιόμετρα.Αφού το είπα στον γιατρό σαν βρεγμένη γάτα ξαναξεκινήσαμε.

Μου είπε οτι λόγω αυτής της πρωτοβουλίας μου θα κάνουμε την θεραπεία για πολύ καιρό ακόμη.Έως  και τον 8ο μήνα.

Έτσι μέχρι και σήμερα κάνουμε την θεραπεία μας σιγά σιγά την ελλατώνουμε και σε κάνα μήνα θα την κόψουμε τελείως.

Ο μπέμπης είναι μια χαρούλα και όλα πάνε ρολόι.

Γ.Ο.Π. έχουνε σχεδόν όλα τα μωράκια.Είναι ανώριμο στο στομαχάκι και δεν δέχεται εύκολα το γαλατάκι ειδικά το ξένο.Μανούλες που θηλάζουν δεν αντιμετωπίζουνε συνήθως πρόβλημα.

Βρήκα κάποια αρθράκια για το θέμα

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-281-0-0-0.aspx

http://archive.in.gr/reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=49809&lngItemID=79088

http://www.familylife.gr/v2/index.php?id=63

Φιλιά Πολλά Μαρία-Μπέμπης