Τετάρτη 21 Απριλίου 2010

Αγάπη μου γιατί δεν τρως την κρέμα σου;(Ο δύσκολος απογαλακτισμός)

Τετάρτη 21 Απριλίου 2010
Γιατί καλό μου παιδάκι?Γιατί μωρό μου?

Ενω ξεκινήσαμε τέλεια με τις φρουτοκρεμες και το κλασικό ρυζάλευρο βανιλια(που δεν πολυσυμπαθώ) εδώ και ενα μήνα, ξαφνικά  αρνούμαστε πεισματικά για οτιδήποτε χρειάζεται κουτάλι!Θέλουμε μόνο γάλα!

Πλέον είμαι σίγουρη οτι  τα 'χω δοκιμάσει όλα.Τι γιαουρτάκια, τι φαριν λακτε, τι αλλαγές στην μάρκα του ρυζαλευρου,διάφορα φρούτα....Την μια μέρα μπορεί να φάει λίγο την άλλη τίποτα.Σφραγιζει στοματάκι και δεν κατεβαίνει μπουκιά!Η χορτόσουπα?Σκέτη αποτυχια!Έφαγε τη μισή με λαχτάρα(χάρηκα και γω)και ξαφνικά άρχισε να κλαίει!"Έλα αγάπη μου λίγο έμεινε..."Τίποτα ο μπεμπουλης!

Ο γιατρος μας είπε χθες οτι πρέπει να τρώει το φαγάκι του τώρα πια.Γιατί είναι μεγάλο αντράκι.Οπλίσου με υπομονή Μαμά Μαρία!Και πάμε...Μια για την μαμά(που τα τραβάει όλα ),μια για τον μπαμπά,μια για τον παππου κλπ κλπ κλπ!Και δώστου τραγούδια και δώστου γκριμάτσες!Τίποτα....

Μετά σκέφτομαι..."Υπάρχει άνθρωπος που δεν τρώει?Σε λίγο καιρό θα μας βλέπει να τρώμε και θα ζηλεύει οπότε θα φάει τι θα κάνει!"Επανέρχομαι ομως και λέω στον εαυτό μου!"Οχι,οχι πρέπει να φάει εστω και λίγο.Έχει μεγαλώσει πρεπει να πάρει ολα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός του!"

Είμαι ομως σιγουρη οτι θα περάσουνε λίγες μέρες, θα τρώμε όλο μας το φαγάκι και θα διαβάζω αυτό το ποστ και θα λέω"Τελικά δεν ήτανε δύσκολο!Παιχνιδάκι ήτανε!"Γιατι οι μανούλες όλα τα ξεχνάνε!Ξενύχτια,πονάκια,κλάμματα,δοντάκια,δεν θέλει γάλατακι, δεν θέλει φαγάκι.....:)

Πάω να τον ταϊσω!Ευχηθείτε μου καλή τύχη(και καλό καθάρισμα,γεμίζουμε παντού κρέμες) !

Καλημέρα Μανούλες!

ΥΣ:Βρήκα ένα μικρό αρθράκι για τον απογαλακτισμό.

Τα πρώτα γεύματα του μωρού είναι βέβαιο ότι θα σας φανούν απαιτητικά, μιας και το μωρό έχει συνηθίσει να πίνει το γάλα του και δεν είναι διατεθειμένο να εγκαταλείψει εύκολα τη συνήθειά του αυτή. Θα πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή και να μην έχετε την προσδοκία ότι τις πρώτες φορές το μωρό σας θα φάει περισσότερες από δύο - τρεις κουταλιές από την κρέμα του. Ο καλύτερος τρόπος, πάντως, για να δώσετε στο μωρό σας την κρέμα του για πρώτη φορά είναι να συνδυάσετε την κρέμα με το γάλα του. Αρχίστε, δηλαδή, δίνοντας στο μωρό να πιει γάλα, δώστε του στη συνέχεια λίγη κρέμα και ολοκληρώστε το γεύμα του με γάλα, ώστε να μη θεωρήσει ότι πρόκειται να στερηθεί την αγαπημένη του διατροφή.

Οι αρχικές αντιδράσεις του μωρού μπροστά σε αυτή τη νέα εμπειρία πιθανότατα δε θα είναι πολύ ενθαρρυντικές, καθώς είτε θα δείξει ότι δυσανασχετεί είτε θα πασαλείψει απλά τα χείλη του με την κρέμα. Φυσικά, είναι λογικό να είναι αμήχανο απέναντι στο κουταλάκι με την κρέμα μιας και δεν ξέρει τι πρέπει να κάνει. Μέχρι τώρα, είχε μάθει να πίνει το γάλα του και του φαινόταν εύκολο, η κρέμα όμως αποτελεί μια εντελώς νέα πρόκληση για το μωρό σας, γι' αυτό και θα πρέπει να του δείξετε τι πρέπει να κάνει. Δοκιμάστε μια κουταλιά από την κρέμα του, δείξτε του πόσο νόστιμη είναι και ενθαρρύνετε το να κάνει το ίδιο. Στην αρχή δε θα τα καταφέρει αλλά σιγά - σιγά θα αντιληφθεί πώς θα πρέπει να καταπίνει τη νέα του τροφή και με τον καιρό θα είναι σε θέση να τρώει με άνεση.

Πηγή:www.mynewbaby.gr

2 σχόλια:

puppeta είπε...

επιτελους!!!γραφω!!να πω κατι;;τοσους μηνες το παιδ επινε μονο γαλα..δε γινετ;ι νομιζω σε 1-2-3 βδομαδες να μαθει να τρωει..νομιζω θελει το χρονο του..εγω δινω βιολογικη της χολ ρυζαλευρο 10 μερες και δεν την τρωει..δε την αλλαξα.ελπιζω να την μαθει..δε θα το αφησω και 1 μηνα ετσι..απλα θελει χρονο!!!φιλακια..svsv apo mammy

markat είπε...

Μαρία μου υπομονή, υπάρχουν και χειρότερα!
Εγω έχω δίδυμα και τη φρουτόκρεμα και το μεσημεριανό φαγάκι τα δίνω μόνη μου και στα δυο, δεν έχω βοήθεια. Ε δε μπορείς να φανταστείς τι γίνεται! πανικός! τον κλόουν κανω για να φάνε.
πότε τρώνε, πότε όχι άστα..
Ευτυχώς το απόγευμα με βοηθάει η μανούλα μου..
Δεν είναι εύκολο να είσαι μαμά, ρώτα εμένα που έχω 4 παιδιά και όλη μέρα τρέχω σαν τον Βέγγο
όλη όμως την κούραση την ξεχνάω με ένα τους χαμόγελο..
με μια αγκαλιά..