Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011

Ερωτηματολόγιο για τον μητρικό θηλασμό!

Δευτέρα, 28 Φεβρουαρίου 2011
Photobucket

Με μεγάλη χαρά προχθές συμπλήρωσα και 'γω το ερωτηματολόγιο για τον θηλασμό! 
Βέβαια συμπληρωνοντάς το ένιωσα άσχημα. Θα μου πείτε γιατί;
Γιατί κατάλαβα για ακόμη μια φορά πόσο λάθος ήτανε όλα. Απο την αρχή μέχρι το τέλος. Είμαι βλέπετε απο τις μητέρες που δεν έμειναν καθόλου ευχαριστημένες απο τους ειδικούς στο μαιευτήριο στο θέμα του θηλασμού.
Στο επόμενο μωράκι όταν έρθει με το καλό θα ξέρω....  Χιλιοειπωμένη κουβέντα, που έχει ακουστεί απο πολλές μαμάδες και που δε περίμενα ποτέ να τη πω.

Με αυτό το ερωτηματολόγιο λοιπόν,μας δίνεται η ευκαιρία για πρώτη φορά να τα πούμε "έξω από τα δόντια".
Μαμάδες βοηθήστε και 'σείς σε αυτή τη προσπάθεια! Συμπληρώστε το σήμερα κιόλας!
Παρακάτω διαβάστε πληροφορίες και ενημερωθείτε για την ερευνα.

Δελτίο Τύπου:

ΕΠΕΙΓΟΝ: Ερωτηματολόγιο για τις συνθήκες θηλασμού στην Ελλάδα

Γιατροί και πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας (IBCLC), με τη συνεργασία του www.mitrikosthilasmos.com θα στείλουν αρχές Απριλίου αναφορά στο IBFAN (Διεθνής Δράση για τη Βρεφική Διατροφή, www.ibfan.org) η οποία θα περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα σε σχέση με το θηλασμό.

Το IBFAN με βάση αυτήν την αναφορά θα φτιάξει δική του επίσημη αναφορά για τη χώρα μας έως τον Ιούλιο και θα την αποστείλει στον ΟΗΕ.

Τον Σεπτέμβριο του 2011 η Ελλάδα -αντιπροσωπεία από υπουργεία κλπ- θα κριθεί στον ΟΗΕ για την πρόοδο που έχει επιδείξει σχετικά με την Σύμβαση Δικαιωμάτων του Παιδιού (θα κληθεί δηλαδή για να δώσει στοιχεία κατά πόσο τηρεί την Σύμβαση αυτή, όπου βέβαια ανήκει και ο θηλασμός -ένα από τα αναφαίρετα δικαιώματα του παιδιού).

Ας ελπίσουμε ότι αν συγκεντρωθούν χιλιάδες καταγγελίες γονιών να υπάρξουν επίσημες συστάσεις από τους υπεύθυνους του ΠΟΥ για το θηλασμό στη χώρα μας, και να αναγκαστούν οι πολιτικοί φορείς να επενδύσουν χρόνο και χρήμα σε καμπάνια προώθησης του μητρικού θηλασμού.

Όσοι γονείς ενδιαφέρεστε μπορείτε να συμπληρώσετε το παρακάτω ερωτηματολόγιο και να καταθέσετε την προσωπική σας μαρτυρία-καταγγελία σχετικά με την εμπειρία που είχατε στον τοκετό και το θηλασμό και τα λάθη που έγιναν τόσο στην κλινική ή το νοσοκομείο που γεννήσατε όσο και στο ιατρείο του παιδιάτρου που παρακολουθεί το μωρό σας.

Βοηθήστε την έρευνα! Κάντε την καταγγελία σας ΤΩΡΑ!
Για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο (μπορείτε και ανώνυμα) πατήστε ΕΔΩ

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!
Είναι σημαντικό να έχουμε μαρτυρίες από όσο το δυνατό περισσότερα νοσοκομεία και κλινικές της χώρας, γι αυτό σας παρακαλούμε να διαδώσετε αυτό το ερωτηματολόγιο σε όλες τις επαφές σας! Κυρίως σε όσες μητέρες νομίζετε ότι θα μπορούσαν να γράψουν κάτι.

Επίσης μπορείτε να υποστηρίξετε το ερωτηματολόγιο μέσω του blog/site σας ώστε να συμπεριληφθεί το link της διεύθυνσή σας στο τέλος του ερωτηματολογίου που θα συγκεντρώνει τους υποστηρικτές αυτής της έρευνας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στο
mitrikosthilasmos@gmail.comΗ ομάδα του Μητρικού Θηλασμού