Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010

Ντοκιμαντέρ του "Εξάντα" για τα Βλαστοκύτταρα!

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2010
Δείτε ένα απίστευτο ντοκιμαντέρ που θα σας λύσει πολλές απορίες...


http://exandas.ert.gr/el/kentriko-eksantas/featured-documentaries/to-polytimo-kyttaro

3 σχόλια

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Μωράκι μου γιατί βιάζεσαι;

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010
.........Κάτσε λίγο ακόμη μέσα στη κοιλίτσα!Είναι η μοναδική μας ευκαιρία να είμαστε εγώ και 'συ ένα!Εδώ μέσα έχει ζεστούλα,φαγάκι και δεν σε ενοχλεί κανείς!
Αυτά έλεγα του Μπέμπη μας τον περασμένο Αύγουστο.Είχε κάνει έντονη την παρουσία του πια!Μεγάλη κοιλίτσα,πολλές κλωτσιές και φυσικά αντιδρούσε στο αγγιγμά μου!Όταν δεν τον βόλευε ο τρόπος που κοιμόμουν με σκούνταγε συνέχεια σαν να μου έλεγε "Μαμά γύρνα πλευρό!!!!!!Δεν μου αρέσει έτσι!"


Ήτανε Σάββατο και είχα τη γιορτή μου(15αύγουστος).Είχαμε πάει για μπανάκι στη θάλασσα.Εκείνη τη μέρα νόμιζα οτι θα γεννήσω.Άρχισα να πονάω και είχα την αίσθηση οτι η κοιλιά μου έχει χαμηλώσει κατά πολύ.Είχα κουραστεί λίγο εκείνες τις μέρες.Μπάνια,βόλτες,πάρα πολύ περπάτημα,δουλειά.....


Την Δευτέρα το δίχως άλλο πήγα στον γιατρό!


Τελικά ο Μπέμπης είχε κατέβει χαμηλά πολύ, πίεζε τον τράχηλο τον είχε κοντύνει μάλιστα πολύ,και είχα συσπάσεις.Συγκεκριμένα όλο το προηγούμενο βράδυ είχα συσπάσεις ανα 3λεπτο, ανα 5λεπτο ,ανα 8 λεπτο και αντε απο την αρχή.Ακανόνιστες μεν ενοχλητικές δε.Φοβήθηκα πάρα πολύ.Ήμουνα στην 31η εβδομάδα και δεν έπρεπε να γεννήσω με τίποτα!!!!!!!!!!!!!

"Μπέμπη κάτσε εκεί που είσαι!Έχουμε ακόμη χρόνο!"

Το βράδυ λοιπόν που είχα τις συσπάσεις, μάλιστα υπήρξαν και άλλα βράδια μετά απο αυτό ,είχα φοβηθεί οτι είχε έρθει η ώρα πια.Κράτησα την ψυχραιμία μου ομως και θυμήθηκα όοοοοοολα αυτά που είχα διαβάσει σε βιβλία ή στο ίντερνετ για τα πρώτα σημάδια της γέννας.Συγκεκριμένα:

Πως αρχιζει ο τοκετος;

 Νέες αλλαγές γίνονται στο σώμα σας στη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων της εγκυμοσύνης, οι οποίες είναι σημάδια της επερχόμενης γέννας. Η έναρξη του τοκετού είναι μια μοναδική διαδικασία. Ο τοκετός σπάνια επέρχεται χωρίς προειδοποιητικά σημάδια. Η αναγνώριση και η κατανόηση αυτών των σημαδιών θα σας βοηθήσει να ησυχάσετε από όποιους φόβους μπορεί να έχετε και να προετοιμαστείτε καλύτερα για τη διαδικασία του τοκετού.Ο ακριβής μηχανισμός που ενεργοποιεί την έναρξη του τοκετού δεν είναι γνωστός. Μερικοί ερευνητές πι­στεύουν ότι μια αλληλεπίδραση ορμονών μεταξύ της γυναίκας και του εμβρύου προκαλεί την έναρξη του το­κετού.  

ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ 

Μερικές αλλαγές στο σώμα αποτελούν πρώιμα σημάδια ότι πλησιάζει ο τοκετός. Μπορεί να χάσετε λίγα κιλά κοντά στην ημερομηνία που περιμένετε να γεννήσετε. Μπορεί επίσης να αισθάνε­στε πιο άνετα και να παρατηρήσετε ότι τα ρούχα σας πη­γαίνουν διαφορετικά ένα σημάδι ότι το έμβρυο έχει «πέσει» κάτω, προς το οστέινο τμήμα της πυέλου σας . τα παρακάτω σημάδια είναι ένδειξη ότι επίκειται ο τοκετός. Πρέπει να ειδοποιήσετε το γιατρό σας αμέσως. Ένα βύσμα από βλένναΚαθώς το έμβρυο πιέζει τον τράχηλο της μήτρας, ο τράχη­λος αρχίζει να διευρύνεται και το βύσμα βλέννας που σφράγιζε τη μήτρα ξεκολλά­ει. Όταν αυτό το βύσμα από βλέννα, αναμεμειγμένο με μικρή ποσότητα αίματος αποβάλλεται, αυτό λέγεται «επίδειξη». Ο τοκετός συνή­θως αρχίζει μέσα σε λίγες μέρες. 
ΕΙΣΤΕ ΕΤΟΙΜΗ; 
Καθώς η μέρα του τοκετού πλησιάζει, κάντε έναν κατά­λογο σημαντικών αριθμών τηλεφώνου του συντρό­φου σας, της οικογένειάς σας, της μπέιμπυ σίτερ, ενός γραφείου ταξί, του γιατρού σας και του νοσοκομείου και έχετέ τον πρόχειρο. Κάντε μια δυο δοκιμαστικές μετακινήσεις σε διαφορετικές ώρες της ημέρας, ώστε να γνωρίζετε πόση ώρα χρειάζεστε για να πάτε στο νο­σοκομείο. 

Τα νερά σας σπάνε

Μια δυνατή ή σιγανή ροή υγρού από τον κόλπο είναι σημάδι ότι οι μεμβράνες του αμνίου (ο «σάκος με τα νε­ρά») έχουν σπάσει. Τα νερά μπορεί να σπάσουν πριν αρ­χίσει ο τοκετός ή στη διάρ­κεια του πρώτου σταδίου του. Το αμνιακό υγρό συνή­θως είναι διαυγές. Αν το υγρό είναι σκούρο (πράσινο, καφέ ή κίτρινο) ή έχει δυσά­ρεστη μυρωδιά, το έμβρυο είναι πιθανό ότι κένωσε, πράγμα που μπορεί ν' αποτε­λεί ένδειξη ότι το έμβρυο ήταν ή είναι αγχωμένο. Αν οι συσπάσεις δεν αρχίσουν μέσα σε 12 με 24 ώρες από τότε που θα σπάσουν τα νερά σας, ο γιατρός ίσως σας προκαλέσει το­κετό, επειδή υπάρχει κίνδυ­νος λοίμωξης. Τοκετός μπο­ρεί να προκληθεί νωρίτερα, αν το έμβρυο δείχνει σημά­δια άγχους. 

Δυνατές συσπάσεις

Στη διάρκεια των τριών τε­λευταίων μηνών της εγκυμο­σύνης, μπορεί να νιώσετε ακανόνιστες, ελαφριές, συνή­θως ανώδυνες συσπάσεις, που λέγονται συσπάσεις Braxton Hicks. Αυτός ο τύ­πος συσπάσεων δε σηματο­δοτεί την έναρξη του τοκετού, αλλά μάλλον βοηθάει να δια­ταθούν οι μύες της μήτρας, για να προετοιμαστούν για τον τοκετό. Συσπάσεις που προοδευτικά γίνονται δυνατότερες και παρουσιάζονται κατά τακτά διαστήματα είναι σημάδι τοκετού. Μερικές γυ­ναίκες νιώθουν τις συσπά­σεις του τοκετού σαν πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς, που συνοδεύεται από σκλή­ρυνση των κοιλιακών τοιχω­μάτων. Άλλες νιώθουν έναν πόνο στο κάτω μέρος της πλά­της τους. Χρονομετρήστε τις συσπάσεις σας, μετρώντας από την αρχή της μιας, μέχρι την αρχή της άλλης. Αρχικά, οι συσπάσεις δεν είναι συ­χνές (μερικές φορές απέχουν 20 με 30 λεπτά η μια από την άλλη). Όταν οι συσπάσεις γίνονται τακτικά, τουλάχιστον μια φορά κάθε 2 με 10 λεπτά, ο τοκετός συνήθως έχει αρχί­σει. Η ένταση, η συχνότητα και η διάρκεια των συσπάσε­ων θ'αυξηθούν, καθώς θα πλησιάζει η ώρα για τη γέν­νηση του μωρού σας.   

πηγή:http://www.ygeiaonline.gr

Έτσι λοιπόν ηρέμησα και περίμενα να έρθει το πρωι και να επικοινωνήσω με τον γυναικολόγο μου.Βλέπετε αυτά τα πράγματα έχουνε να κάνουνε το βράδυ.Το βράδυ πάντα γινότανε χαμός!Την μέρα πάντα ήμουνα πιο χαλαρή...Ίσως βέβαια να συνέβαινε αυτό γιατι την μέρα ξεχνιόμουνα λίγο.

Ο γιατρός φυσικά συνέστησε ξεκούραση και μου έδωσε αγωγή για να τρενάρουμε την κατάσταση.
Μας είπε μάλιστα οτι αν δούμε οτι η κατάσταση χειροτερεύει να κάνω ενέσεις κορτιζόνης για να δυναμώσουνε τα πνευμονάκια του σε περίπτωση προωρότητας.Θα με παρακολουθούσε στενά τις επόμενες μέρες και εγώ θα έπρεπε με μεγάλη ευλάβεια να ακολουθήσω τις οδηγίες του.
Φυσικά τήρησα τα πάντα και με το παραπάνω!Ήθελα να γεννηθεί το μωράκι μας την στιγμή που έπρεπε και όχι νωρίτερα!Είχα και ένα αγχος παραπάνω γιατί μένουμε Ζάκυνθο όπου δεν υπάρχουνε τα μέσα για πρόωρα μωράκια οπότε αφού ήμουνα πολύ κοντά στο να μπώ στις μέρες  μου έκανα υπομονή και κάθησα στο κρεββάτι για έναν ολόκληρο μήνα.
Πως πέρασε ο μήνας;Πολύ εύκολα!Όλοι βέβαια με "λυπόντουσαν" που καθόμουν μέσα αλλά εμένα δεν με ένοιαζε καθόλου!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Για το μωράκι μου θα έκανα τα πάντα!Τί είναι ένας μήνας μπροστά στη ζωή του παιδιού μας;
Εκνευριζόμουν οταν μου έλεγαν εκείνα τα μοιρολατρικά του τύπου "Τι έπαθες!Σε έφαγε η κλεισούρα!"κλπ.Και μάλιστα τα άκουγα απο γυναίκες!
ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΟΙΑΖΕ ΠΟΥ ΚΑΘΟΜΟΥΝ!!!!!!Άλλωστε είχα την καλύτερη παρέα!Τον μπεμπούλη μου!

Στις επόμενες επισκέψεις όλα πολύ καλά!Το μήκος του τραχήλου σταθερό.Είχα συσπάσεις αλλά ήτανε προπαρασκευαστικές(τα λέω καλά γιατρέ μου;) οι γνωστές Braxton Hicks.Αυτές απλά προετοιμάζουνε την μήτρα αλλά δεν σηματοδοτούν έναρξη τοκετού.

Είχα τακτική επικοινωνία με τον γιατρο μου Κώστα Βυθούλκα, όπου εδώ μου δίνετε η ευκαιρία να τον ευχαριστήσω κιόλας για την υπομονή του και φυσικά για τον υπέροχο τοκετό που είχα στη συνέχεια.

Κυριακή ήτανε;Βράδυ;Μεσάνυχτα;Είχα την δυνατότητα να του τηλεφωνήσω.Τον έβρισκα πάντα και αν δεν απαντούσε με έπαιρνε αμέσως τηλέφωνο.

Πολύ σημαντικό σ' αυτές τις στιγμές να έχεις κοντα σου τον γιατρο σου!

Τελικά οι μέρες πέρασαν,ο μήνας έφυγε και ήμασταν πια στην τελική ευθεία!

Κλείνοντας πια την 37η εβδομάδα και έχοντας μπεί για τα καλά στο μήνα μου στις 26/09/09 ήρθε στην ζωή μας ο βιαστκός Μπεμπούας μας!Ο τοκετός;Πανεύκολος!Όλα πήγανε ρολόι!Την ιστορία τοκετού θα την βρείτε εδώ!
http://egwkaisymazi.blogspot.com/search/label/Τοκετός



Φιλιά Πολλά

Μαρία-Μπέμπης














0 σχόλια