Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

Γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση Γ.Ο.Π. η συνήθης ύποπτη.

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010
Σχεδόν όλα τα μωρά έχουνε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση.

Και 'μεις το ίδιο. Ο μπέμπης είχε απο την στιγμή που γεννήθηκε.Τα συμπτώματα;Έκανε εναν χαρακτηριστικό ήχο σαν να καθάριζε το λαιμάκι του και ακουγότανε το γαλατάκι οταν ανέβαινε επάνω.Επίσης δεν κοιμοτανε καθόλου απο αυτη την κατασταση παρα μόνο στο ρηλαξ που είχε κλήση.Δεν έπινε το γάλα και τελικα έκανε εμμετούς τις γνωστές ρουκέτες.

Απο την πρώτη στιγμη,πριν γίνουνε έντονα τα συμπτώματα,είχα λυσσάξει οτι κάτι δεν πάει καλά.Ήμουν σίγουρη οτι είχε Γ.Ο.Π.

Οι γιατροί δεν έδιναν και πολύ σημασία γιατί μάλλον με περνάγανε για πρωτάρα μαμά που είναι υπερβολική με το βλαστάρι της.

Τελικά αφού επιδεινώθηκε η κατάσταση έγινε διάγνωση.

Γ.Ο.Π.  με οισοφαγίτιδα.

Χαίρω πολύ.........

Ξεκινήσαμε αγωγή.Η Γ.Ο.Π.δεν θεραπεύεται.Περνάει με τον καιρό.Απλά την ξεγελας με αντιαναγωγικό γάλα και σιροπάκι συνήθως Epadoren.

Το αντιαναγωγικό το δίνουνε για να μην βγάζει γουλιές και ερεθίζεται ο οισοφάγος και το σιροπάκι για προστασία του στομάχου.Τα αντιαναγωγικά κάνουνε όξινο το περιβάλλον στο στομάχι και γι 'αυτο χορηγούνε  το σιρόπι.

Ξεκινήσαμε θεραπεία.....

Ως δια μαγείς πέρασαν όλα.¨Εστρωσε η διατροφή του,ο ύπνος του!Αγγελούδι ο μπεμπάκος.Πολύ υπομονετικό παιδί πάντως. Γκρίνιαζε αλλά με διακριτικότητα η ψυχή μου.

Αφού στρώσαμε επαναπαύθηκα και έκοψα το σιρόπι.Δεν ήθελα να του δίνω φάρμακα.Είχα διαβάσει μάλιστα και σε ένα φόρουμ για μαμάδες οτι  ήτανε κατά του σιροπιού και επηρεάστηκα.Μέσα λοιπόν στον μήνα τα ίδια....Λάθος μου μεγάλο.Κατάλαβα οτι έκανα ανοησία.Ήξερα οτι είχαμε έξαρση.Μπορώ να καταλάβω τα συμπτώματα απο χιλιόμετρα.Αφού το είπα στον γιατρό σαν βρεγμένη γάτα ξαναξεκινήσαμε.

Μου είπε οτι λόγω αυτής της πρωτοβουλίας μου θα κάνουμε την θεραπεία για πολύ καιρό ακόμη.Έως  και τον 8ο μήνα.

Έτσι μέχρι και σήμερα κάνουμε την θεραπεία μας σιγά σιγά την ελλατώνουμε και σε κάνα μήνα θα την κόψουμε τελείως.

Ο μπέμπης είναι μια χαρούλα και όλα πάνε ρολόι.

Γ.Ο.Π. έχουνε σχεδόν όλα τα μωράκια.Είναι ανώριμο στο στομαχάκι και δεν δέχεται εύκολα το γαλατάκι ειδικά το ξένο.Μανούλες που θηλάζουν δεν αντιμετωπίζουνε συνήθως πρόβλημα.

Βρήκα κάποια αρθράκια για το θέμα

http://www.paidiatros.com/MAIN/article-281-0-0-0.aspx

http://archive.in.gr/reviews/placeholder.asp?lngReviewID=38464&lngChapterID=49809&lngItemID=79088

http://www.familylife.gr/v2/index.php?id=63

Φιλιά Πολλά Μαρία-Μπέμπης

0 σχόλια

Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια!#4

..........................Συνέχεια

Χωρίς πολλά λόγια μερικές σημερινές φώτο.



Χάλια ε;

4 σχόλια

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Μπεμπέ Λιλύ

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010
Τελικά είναι σουξέ...Ναι το παραδέχομαι!Αφιερωμένο εξαιρετικά στην Σωσώκα  και στις Μανούλες του Οκτώβρη!Φιλιά Μανούλια!χαχα!



1 σχόλια

Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια!#3

Πήραμε φόρα και βγαίνουμε βολτίτσες με τον μπεμπούα και δεν παραλείπουμε να γεμίζουμε την συλλογή μας απο φωτογραφίες  με αγενέστατους οδηγούς!Κάνουνε την ζωή μας δύσκολη με το να προσπερνάμε τα εμπόδια που δημιουργούν κάνοντας σλάλομ.........

Μπροστά στην Νομαρχία(Πάλι....απο την άλλη πλευρά ομως.)ο οδηγός του θηρίου είναι επάνω σε στροφή και μπροστά σε ράμπα.Οπότε ο/η εν λόγω "κύριος/α" εμποδίζει και πεζούς και οδηγούς.Πολλά μπράβο!!!!!!!!!!!!!

Η δημοτική αστυνομία,η τροχαία που είναι;Επίσης αναρωτιέμαι που είναι όταν δεκάδες μηχανάκια με "χαλασμένες" εξατμίσεις κάνουνε σούζες στο ποτάμι,στην πλατεία ή στην παραλία.Ααα συγνώμη ξέχασα η παραλία είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού.Το Λιμενικό που είναι.;Βαρκούλες αρμενίζουν...........

Μεσημέρι είναι;Βράδυ είναι;Δεν υπάρχουνε ώρες κοινής ησυχίας.Είμαστε υποχρεωμένοι να ακούμε τους γκαζοφονιάδες να κάνουνε "μαγκιές" με κόντρες και σπινιαρίσματα.

Εσείς (τροχαία,δημοτική αστυνομία,λιμενικό) δεν έχετε παιδιά;Δεν φοβόσαστε μήπως κάποιος απο αυτούς χάσει τον έλεγχο και συμβεί κάτι κακό σε πεζό ή οδηγό;

Δυστηχώς σ'αυτο τον τόπο πρέπει να συμβεί "κάτι" για να δημιουργηθεί μια αναμπουμπούλα για λίγες μέρες και μετά να ξεχαστεί σαν πολλά άλλα................

Δεν έχω να πω κάτι άλλο....

Μαρία-Μπέμπης

0 σχόλια

Αλλάξαμε εμφάνιση!!!!!!!!!

Αλλάξαμε εμφάνιση!χιχι!

Αφού δεν μπορώ να αλλάξω την διακόσμηση στο σπίτι μας,άλλαξα την εμφάνιση του blog μιας και είναι πιο οικονομικό!χαχα!

Ελπίζω να σας αρέσει!:D

                                  Φιλιά σε όλους!

                                  Μαρία-Μπέμπης

2 σχόλια

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Εγώ και 'συ μαζί 8 μήνες....

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010
Αγάπη μου πέρασαν κιόλας 8 μήνες απο τότε που ήρθες στη ζωή μας!

Πώς πέρασε ο καιρός.......

Δεν υπάρχουνε λόγια!Η ζωή μας έχει γεμίσει!Κάτι της έλειπε τελικά μπέμπη μου..Εσυ!


Σ'αγαπάμε πολύ πολύ πολύ!

Μπαμπάς-Μαμά

4 σχόλια

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια!#2

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010
Οι βόλτες μας με τον μπέμπη είναι πια καθημερινές οπότε σε λίγο καιρό θα έχω πολύ φωτογραφικό υλικό!Κοιτάξτε λοιπόν μια πανέμορφη φωτογραφία!

Αυτοκίνητο και μηχανάκι έχουνε παρκάρει  μπροστά στη ράμπα.Πάλι κάναμε τα ζογκλερικά μας για να περάσουμε με το καρότσι.Αυτή η εικόνα είναι μπροστά στην Νομαρχία Ζακύνθου.Ωραία δεν είναι;Καλά εκτός του οτι έχουνε κλείσει την ράμπα,ο οδηγός του αυτοκινήτου είναι απαράδεκτα παρκαρισμένος.Περιττό να σας πω οτι είναι σε διασταύρωση πάνω σε στοπ.

Πόσο ντρέπομαι γι'αυτες τις εικόνες..............Είμαστε και τουριστικός προορισμός.Τι μας βρίσκουν;Μόνο το πράσινο,ο ήλιος και η θάλασσα μας σώζουν.Εντάξει το πράσινο θα το κάψουνε σε λίγες μέρες.Όσο για την θάλασσα ας είναι καλά αυτοί που πετάνε απόβλητα (ξενοδοχεία,επιχειρήσεις,καραβάκια που κάνουν το γύρο του νησιούκ.λ.π.)Μένει μόνο ο ήλιος..........Τουλάχιστουν θα έχουμε ωραίο μαύρισμα.

Μαρία-Μπέμπης

2 σχόλια

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Καλό Καλοκαίρι!Σήμερα βουτήξαμε τις πατουσίτσες μας στην θάλασσα!

Κυριακή 23 Μαΐου 2010
Τι τέλεια μέρα!!!!!!

Σήμερα ο μπέμπης είχε την πρώτη του επαφή με την θαλασσίτσα!Σούπερ!Δεν είχε πολύ ζέστη,ήτανε μια συμπαθητική ανοιξιάτικη μέρα.Ήρθε και η νονά μας με μια φίλη απο Αθήνα και λέμε πάμε βόλτα στο Βασιλικό και αν προκύψει βουτάμε κιόλας!

Έτσι λοιπόν μαζευτήκαμε τρελοπαρέα και πήγαμε για μπανάκι.Τελικά οι πιο τολμηροί της παρεας αποδείκτηκαν ο μπαμπάς και ο γιος.Ο μπαμπάς κανονικό μπάνιο και ο μικρούλης έβρεξε τα πατουσάκια του!

Τον πήρα κατα το απογευματάκι και κατεβήκαμε στην παραλία...Τι γέλια!Ξετρελάθηκε!Ερχότανε το κυματάκι και έσκαγε στα στρουμπουλά μπουτάκια!Φωνούλες,τσιρίδες, χαμός!

                                           Εγώ και 'συ μαζί στην θαλασσούμπα !                                                                                                                                 
Μετά τον έβαλα σε μια τεράστια πετσέτα θαλάσσης και προσπαθούσε να μπουσουλήσει.Φυσικά έβγαινε συνέχεια εκτός πετσέτας :D!

Εκεί που τον χάζευα να παίζει αναρωτήθηκα τι θα πρέπει να παίρνουμε μαζί μας στις επόμενες εξορμήσεις που θα κάνει πια κανονικό μπανάκι.Μιας και είμαστε σε νησί έχουμε σκοπό να μην αφήσουμε κανένα Σαββατοκύριακο ανεκμετάλλευτο.Σκεφτηκα λοιπόν τα εξής:

  • Aντιηλιακή κρεμούλα με υψηλό δείκτη(χωρίς parabens)
  • Καπέλο
  • Μαγιουδάκι
  • Μαγιό αδιάβροχο(Εμείς βρήκαμε της libero στο super market)
  • Πετσετούλες
  • Παιχνιδάκια αδιάβροχα,κουβαδάκια
  • Θερμός για το φαγάκι(Έχουμε της chicco)
  • Σωσίβιο
  • Μια μικροσκοπική πισινούλα για να παίζει κατω απο την σκιά της ομπρέλας
  • Σκηνούλα για να ρίξει έναν υπνάκο οταν κουραστεί απο το παιχνίδι
  • Ρουχαλάκια δεύτερα για ρεζέρβα
  • Αντικουνουπικά
  • Κρεμούλα για τσιμπήματα απο ζωϋφιάκια
Αυτά σκέφτηκα τα λίγα...χαχα!Φυσικά όλα είναι απαραίτητα εκτός απο την σκηνούλα και την μικρή πισίνα.Αυτά τα δύο μπήκανε στην λίστα γιατί ο μπέμπης στην σκηνούλα θα κοιμηθεί ενώ στο καρότσι ή σε μια ξαπλώστρα δεν υπάρχει περίπτωση να ηρεμήσει......δεν τον βολεύει καθόλου!

Έτσι λοιπόν θα φορτωθούμε με τα οικογενειακά βάρη και θα  πάμε παραλία.Το αστείο είναι οτι τα προηγούμενα καλοκαίρια που ήμασταν τα δυο μας, βλέπαμε γονείς καταϊδρωμένους να κουβαλάνε τα προικιά και λέγαμε οτι εμείς θα κουβαλαμε μόνο τα βασικά...χαχα!Πίσω έχει η αχλάδα την ουρά!:D


Καλό καλοκάιρι!

Μαρία -Μπέμπης


ΥΣ: Μανούλες αν θέλετε να προσθέσετε κάτι στην λίστα ευχαρίστως!Έχουμε γίνει στο κουβάλημα ειδικοί!χεχε!

3 σχόλια

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Γιατί δεν μπορώ να σε θηλάσω μωράκι μου?

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010
Θηλασμός.........................................

Πόσο ήθελα να θηλάσω....

Θυμάμαι όταν ήμουνα έγκυος  είχα πάρει σχετικά βιβλία,είχα ενημερώσει τον γιατρο μου οτι επιθυμούσα αποκλειστικό θηλασμο στο μαιευτήριο,περιποιόμουν τις θηλές τον τελευταιο μήνα με ειδική κρεμούλα και περίμενα πως και πως να έρθει η μαγική στιγμή που θα πάρω αγκαλιά τον μπέμπη μου και θα αρχίσει να πίνει γαλατάκι!

Ήρθε η στιγμη...Πήρα το μωράκι μου αγκαλιά και αφού του ψυθίρισα πολύ πολύ γλυκά λογάκια τον έβαλα στο στήθος να φάει.Άρχισε να πιπιλάει λίγο αλλα δεν έπιανε.Μου λέει η μαία οτι έχω επίπεδες-εισέχουσες θηλές και θέλει υπομονή και χρόνο για να πιάσει το μωρο.Η κοπέλα δεν μπορώ να πω βόηθησε πολύ και με το παραπάνω.Το θέμα ητανε οτι αλλάζανε οι βάρδιες και οι μαίες δεν ήτανε το ίδιο υπομονετικές και ενημερωμένες στο θέμα του θηλασμού.Έτσι λοιπόν ήρθε και μια μαία η οποία μου είπε να μην περιμένω τίποτα μ'αυτες τις θηλές που εχω και να τον ταϊσω μπουκάλι (αρνούμουν πεισματικά να του δώσω ξένο γάλα)και να μην ταλαιπωρούμαι αλλο μ'αυτο το θέμα.Εγώ αρχισα να κλαίω!Γιατί;Γιατι να μην μπορω να θηλάσω το μωράκι μου?

Έτσι ξεκίνησαν και τα κλάματα.Ήτανε συγκίνησης ήτανε χαράς αλλα και απογοήτευσης που δεν έπιανε το μωρο στήθος.

Οι μαίες μου είπανε να πάρω θήλαστρο γιατι ήμουνα έτοιμη να εκραγω απο το πρήξιμο(δεν κατάβαινε γάλα μιας και ο μπέμπης δεν θήλαζε για να παραχθεί ποσότητα)."Ποιό θήλαστρο να πάρω;"τις ρωτάω όλο λαχτάρα μπας και βγάλω εστω και μ'αυτο λίγο.Μας είπανε να πάμε στο φαρμακείο απέναντι και να πάρουμε της Medela το mini electric.Ο αντρας μου ετρεξε να το αγοράσει αμέσως.Το αποστειρώσανε, μου το φέρανε τιποτα και μ'αυτο...................

                      Εδω ήμαστε σε μια απο πολλές προσπάθειες στο μαιευτήριο.

Τελικά το μωρο πήρε ξένο γάλα στο μαιευτήριο και απο μένα ούτε σταγονίτσα.Παρόλο που τον εβαλα στο στήθος αμέσως με το που γέννησα.Ήρθαμε σπίτι και τελικά με πολύ προσπαθεια άρχισα να κατεβάζω γάλα.Έστω και 30 μλ του τα έδινα.Αυτή η ιστορία 2 μήνες. Έβγαζα με το θήλαστρο και του έδινα όσο έιχα.Πόσο επώδυνη διαδικασία το άρμεγμα με το θήλαστρο.Ένιωθα σαν αγελάδα κτηνοτροφείου που την βάζουνε στην μηχανή και με το ζόρι πρέπει να βγάλει γάλα.

Μετά μαθαίνω απο τις φίλες μου στο Mammyland οτι το θήλαστρο δεν ητανε για περιπτωσή μου αλλα για μαμάδες που εχουνε εδραιώσει γαλουχία.Έπρεπε να πάρω νοκομειακό θήλαστρο πάλι της ιδας εταιρίας με 2 χοάνες ομως για ταχύτητα.Αυτό βοηθάει τις μαμάδες να παράγουν γάλα πιο εύκολα.Επίσης θα μπορούσα να κόψω μια σύριγγα μπροστα και να τραβάω τις θηλές προς τα εξω.Δε το ήξερα..............................Έχασα πολύτιμο χρόνο γιατί ακολούθησα συμβουλές απο μαίες που υποτίθεται είναι η δουλειά τους αυτή.Εντάξει ήξερα οτι τα νοσοκομεία μας δεν είναι φιλικά προς τον θηλασμό(breastfeeding friendly)αλλά περίμενα σε μια ιδιωτική κλινική οπως το Ολύμπιον που γέννησα εγώ, οπου μάλιστα εφαρμόζεται το rooming in(το μωρό δίπλα στη μαμά συνέχεια)να βρώ διαφορετική κατάσταση.

Όλα αυτα δεν τα γράφω να καταγγείλω το Ολύμπιον ή τις μαίες.Άλλωστε γέννησα με έναν εξαιρετικό γιατρό και όλες οι μαίες την ώρα του τοκετού ήτανε υπέροχες.Η δε κλινική τέλεια.Σαν βασιλισσα ένιωθα.Πεντακάθαρα,με φρόντιζανε όλη την ώρα κλπ.Στο θέμα του θηλασμου με στεναχωρήσανε λίγο.Το θέμα όμως δεν είναι μόνο αυτό.

Αφού είμαι θηλαστικό ον και φτιαγμένη έτσι ώστε αυτές τις όμορφες στιγμές να προσφέρω τροφή στο μωρό μου, γιατι εγω δεν μπόρεσα;Μήπως είμαι ελλατωματική;Μήπως ένα φρικιό της φύσης;Ξέρετε,το διαστημα που προσπαθούσα να βρω λύσεις διαπίστωσα οτι οι υπέρμαχοι του θηλασμου είναι κατηγορηματικοί στο συγκεκριμένο θέμα.Στο οτι δηλαδη δεν υπάρχει γυναίκα που δεν μπορεί να θηλασει.Υπάρχω εγώ!Έκανα τα πάντα!Γιατί, αφού είναι η φύση μου τέτοια και μπορώ να θηλάσω, να χρειάζομαι τεχνητά μέσα;Αν δεν υπήρχανε όλα αυτά θήλαστρα, νιπλέτες, ψευτοθηλές και φυσικά ξένο γάλα τα μωρά μάλλον θα μένανε νηστικά.Θα μου πείτε απο την πείνα θα τρώγανε κάποια στιγμή μάλλον.Παρόλα αυτά ομως πηγαίνουνε κόντρα στην φύση και δεν δέχονται το γάλα της μαμάς αμέσως.Γιατί λοιπόν όλα αυτά;

Κάπου διάβασα οτι μπορεί να είναι ορμονικοί οι λόγοι που το νεογέννητο "αρνείται" το γαλατάκι της μαμάς.Σίγουρα το μπουκάλι οταν το γευτούν γλυκαίνονται δεν θέλει προσπάθεια οπως ο θηλασμός και αυτό δυσκολεύει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.Έτσι κι αλλιώς ο θηλασμός είναι τέχνη και χρειάζεται απο την μαμά υπομονή.

Τα έγραψα όλα αυτά γιατί δεν θέλω να ακούω μανούλες να στεναχωριούνται οπως εγώ.Να τις κάνω να νιώσουν όμορφα παρόλο που δεν πρόσφεραν το γαλατάκι τους στα μωράκια τους.Είμαι σίγουρη οτι έκαναν οτι πέρναγε απο το χέρι τους.

Και φυσικά δεν κατηγορώ κανέναν για το οτι δεν θήλασα.Ούτε τις μαίες, ούτε τα φόρουμς που έμπαινα ούτε τη φύση που με έφτιαξε με μικρές θηλές,ούτε το λάθος θήλαστρο.Απλά σας έγραψα την εμπειρία μου γιατί σίγουρα θα έχετε ζήσει πολλές μαμάδες παρόμοια εμπειρία και επίσης  πολλές εγκυμονούσες ισως βοηθηθούν απο όλο αυτό.

Να είμαστε καλά στο δεύτερο μωράκι θα κάνω οτι με συμβουλέψανε όλοι οι σύμβουλοι θηλασμού που μίλησα τότε μαζί τους.Ελπίζω να τα καταφέρω καλύτερα αν και πάντα θα νιώθω άσχημα που ο μπέμπης μου δεν πήρε οσο γαλατάκι ήθελα απο μένα.Νιώθω οτι μοιράζω ανεκτίμητη περιουσία και οτι το ένα παιδι μου το αδικώ.Η μαμά μου με είχε θηλάσει ενα χρόνο και ήθελα πολύ να κάνω και το ίδιο!

Να σας πω επίσης οτι έβαζα το μωρό στο στήθος συνέχεια μέχρι  4 1/2 μηνών γιατί ήθελα να κάνω επαναγαλακτισμό.Είναι εφικτό αλλά θέλει το χρόνο του.Κάποια στιγμή γύρω στους 4 μήνες έπιασε κανονικά στήθος αλλα επειδή δεν έιχα γάλα φυσικά δεν καθότανε.Επαναγαλακτισμό δεν έκανα ποτέ γιατί είχα πελαγώσει με τις υποχρεώσεις μου και δενέιχα χρόνο.¨Τώρα βέβαια που είμαι πιο χαλαρή λέω οτι έκανα μεγάλη ανοησία.ξεχνάμε εύκολα τα ξενυχτια εμείς οι μαμάδες.χιχι!

Αυτή ήτανε η ιστορία μου!Σας παραθέτω μερικά blogs,forums και sites που αφορούν τον θηλασμό και θα σας βοηθήσουνε πολύ.Ενημερωθείτε έγκαιρα για το θέμα γιατί δυστηχώς ακόμη στην Ελλάδα ο θηλασμός δεν έχει την προσοχή που θα έπρεπε στα περισσότερα μαιευτήρια.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο!

Φιλιά Μαρία-Μπέμπης



www.breastfeeding.com
www.thilasmos.gr
mitrikosthilasmos.blogspot.com
www.mammyland.com
www.parents.gr
www.medela.com
www.ameda.com

                                            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΘΗΛΑΣΤΡΑ

Lactina, Medela



Νοσοκομειακό θήλαστρο, διατίθεται μόνο για ενοικίαση από την εταιρεία
klinikum Καϊκονίδης και τα στοιχεία τους είναι:
Κεντρικό: Κλείτου 14, Θεσσαλονίκη. Τηλ. & Fax: 2310 844.288, 847.763
Υποκατάστημα: Αερ. Παπαναστασίου 6 (κοντά στο ΛΑΪΚΟ Νοσοκομείο), ώρες 8.00-16.00-Δε-Πα. Τηλ & Fax: 210 74.70.417, 74.85.752

Yπάρχει απλής και διπλής άντλησης.
Kατάλληλο για καθημερινή άντληση όλων των γευμάτων (όταν το μωρό είναι πρόωρο ή νοσηλεύεται) και μακροχρόνια χρήση. Επίσης κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες αν και μεγάλο σε όγκο (περίπου 2.5 κιλά)
Symphony, Medela new



Επίσης νοσοκομειακό θήλαστρο διατίθεται προς ενοικίαση από την παραπάνω εταιρεία
Το symphony είναι θήλαστρο νέας γενιάς, κάνει άντληση 2 φάσεων, στην αρχή γρήγορες θηλαστικές κινήσεις (120 το λεπτό) με μικρή ένταση για να διεγείρει το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος και στη συνέχεια δουλεύει με 60-78 θηλαστικές κινήσεις το λεπτό και ανάλογα μεταβαλλόμενη ένταση. Είναι πιο γρήγορο, άνετο και αποτελεσματικό από το lactina.



Ameda


Νοσοκομειακό θήλαστρο, ενοικιάζεται από το Μητέρα.
Yπάρχει απλής και διπλής άντλησης.
Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες. (περίπου 2 κιλά)




Pump in Style, Medela


Σχεδόν ισάξιο του Lactina. Διατίθεται προς αγορά μέσω internet.
Κατάλληλο για εργαζόμενες μητέρες, και για μακροχρόνια χρήση. Σε διακριτική τσάντα, εύκολο στη μεταφορά(1.8 κιλά)

Double Ease, Medela


Θήλαστρο προς αγορά, διπλής άντλησης.
Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες. (1.3 κιλά)

Mini electric, Medela


Θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.
Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
Λιγότερο από ένα κιλό.
Swing, Medela new



Νέο ηλεκτρικό θήλαστρο μονής άντλησης, βελτιωμένη έκδοση του mini electric.



Avent ISIS Χειροκίνητο


Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.
Για περιστασιακή χρήση ή μερικώς εργαζόμενες μητέρες.
Λιγότερο από μισό κιλό.



Avent ISIS IQ UNO, xειροκίνητο και ηλεκτρικό


Harmony, Χειροκίνητο, Medela


Χειροκίνητο θήλαστρο προς αγορά, μονής άντλησης.
Για περιστασιακή χρήση.

9 σχόλια

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αχ βρε μωράκι μου πάλι σε τσίμπησε κουνούπι?

Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Ήρθε το καλοκαιράκι και μαζί μ' αυτό και τα κουνούπια!

Μ' έπιασε άγχος μεγάλο γιατί έχουμε ένα "φανταστικό" ποτάμι μπροστά στο σπίτι που ενώ θα μπορούσε να είναι στολίδι για το νησί μάλλον είναι στα πρόθυρα να γίνει βάλτος!(Ακούει το υγειονομικό;)
Έτσι λοιπόν αυτά τα συμπαθέστατα κατα τ'αλλα ζουζουνάκια έχουνε βρεί καταφύγιο εδώ μπροστά στο σπίτι μας!

Πραγματικά θα ήθελα να κάνω κάτι πιο δραστικό όπως να αλλάξω αυτή την μίζερη κατάσταση,την ρύπανση και την βρωμιά  που υπάρχουνε στο ποτάμι,αλλα μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να βρω λύσεις για να μη μας φάνε τα κουνούπια πάλι φέτος.

Η κουνουπιέρα μας ,που ήτανε το όπλο μας μέχρι στιγμής, πια παίζει διακοσμητικό ρόλο στο δωμάτιο του μπέμπη μιας και είναι πια σε ηλικία που άνετα μπορει να την γκρεμίσει...

Σκέφτηκα διαφορα...Κρέμες,σπρέυ,λοσιόν,φυτικά προϊόντα,στικάκια,ειδικά λαμπάκια,συσκευές με ειδικές συχνότητες,ταμπλέτες....κλπ

Σχεδόν τίποτα απ'ολα τα παραπάνω δεν με ικανοποιεί και δεν τα θεωρώ ασφαλή για το μπεμπάκι μου...

 Γι' αυτό και προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να συμβουλευτώ μαμάδες .Τί χρησιμοποιούν στα μωρά τους;

Απο μια συζήτηση που είχα με τις "Ελληνίδες Mαμάδες" στο Facebook κατάλαβα οτι οι πιο πολλές χρησιμοποιούν φυτικά προϊόντα.Χάρηκα πολύ γι'αυτό γιατί τα προτιμώ και 'γω πιο πολύ.

Κάποια απο αυτά είναι η αρμπαρόριζα .Η μαμά είπε οτι παίρνει ενα κοτσανάκι και το βάζει σε ένα βαζάκι στο δωμάτιο του μωρού.Νομίζω οτι χθές στην κουβεντούλα  κέρδισε τις εντυπώσεις αυτό το φυτό μιας και ρωτάγανε οι πιο πολλές τι είναι και πως χρησιμοποιείται.

Άλλο κολπάκι μη χημικό, είναι ένα μπολάκι με ξύδι και νεράκι στο δωμάτιο.Άλλη λύση είναι  γλαστρούλες με βασιλικό για τους εξωτερικούς χώρους.

Επίσης 1 φυλλαράκι ευκάλυπτο στην αντικουνουπική συσκευή.Εκεί που θα βάζατε  ταμπλέτα βάζετε το φυλλαράκι και τσούπ να το φυτικό αντικουνουπικό.

Εγώ χθές το βράδυ χρησιμοποίησα τσιροτάκι σιτρονέλλας του Κορρέ.Τοποθέτησα 2 πάνω στην κούνια του μπέμπη.Προσωρινή λύση αυτή.Θα ρωτήσω και τον γιατρό μας την Παρασκευή που θα πάμε για το εμβολιό μας αν έχει να προτέινει κάτι ενδιαφέρον και αποτελεσματικό.

Και αφού μιλήσαμε για πρόληψη ας μιλήσουμε και για αντιμετώπιση..

Τι κάνουμε αν τσιμπήσει το μωράκι μας κουνούπι;Εγώ του έβαλα μια σταγονίτσα ξυδάκι προχθές.Εντάξει μύριζε σαν χταποδάκι  χαχα αλλα μαράθηκε αμέσως και εξαφανιστηκε σχετικά γρήγορα!

Μαμάδες περιμένω να μου πείτε κολπάκια!

Φιλάκια Μαρία-Μπέμπης

2 σχόλια

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια!

Τρίτη 4 Μαΐου 2010
Σήμερα κατέβηκαμε με τον μπέμπη  στη χώρα(Ζάκυνθος) για τη καθιερωμένη βολτίτσα μας.Είπα να πάρω το καροτσάκι μας, μιας και ο καιρός πλέον ειναι καλοκαιρινός και είναι και ευκαιρία να περπατήσω και λίγο(να χάσουμε τα τελευταία κιλάκια της εγκυμοσύνης).

Η μέρα λοιπόν τέλεια,εξοπλισμένοι πλήρως εγω και ο μπέμπης ξεκινήσαμε για το camel trophy.Και το λέω αυτο γιατί πρέπει να περάσουμε απο χίλια δυο εμπόδια για να φτάσουμε στον προορισμό μας.
Και ξεκινάω να απαριθμίζω:
1.Αγενέστατους οδηγούς
2.λακούβες
3.χαλασμένοι δρόμοι
4.σπασμένες πλάκες στον πεζόδρομο
5.πεζοδρόμια γεμάτα εμπόδια
6.μηχανάκια με χαλασμένες εξατμίσεις να κάνουνε απίστευτη ηχορύπανση και φυσικά απο τους ελιγμούς και τις σουζες τους να παρακαλάς να μην έρθει κανένα καταπάνω σου.

Αυτό είμαι σίγουρη οτι συμβαίνει και σε άλλες πόλεις αλλα εδώ στην Ζάκυνθο έχει παρατραβήξει η κατάσταση.Το νησί είναι υπό διάλυση.Περνάω την Αλεξάνδρου Ρώμα και σκέφτομαι τους άμοιρους κατοίκους της που το βράδυ ακούνε αυτον τον χαριτωμένο ήχο απο τις σπασμένες πλάκες οταν περνάνε τα αυτοκίνητα.

Οι οδηγοί δε, με βλέπανε οτι περίμενα πόση ώρα μέσα στον ήλιο με το μωρό να περάσω απέναντι και δεν φιλοτιμήθηκε κανείς να σταματήσει.Έτσι σήκωσα το χέρι σταμάτησα ένα αυτοκίνητο και περάσαμε.Μόλις είχε έρθει το καράβι οπότε σκεφτείτε ουρα.

Κρίμα.......


Κοιτάξτε χάλι στη φώτο!!!!!Κυρία μου!Ναι σε σένα μιλάω που πάρκαρες εκεί!Είσαι λίαν επιεικώς απαράδεκτη.Ελπίζω να δείς οτι το χάλι σου κυκλοφορεί στο διαδύκτιο.Είμαι σίγουρη οτι θα φτάσει στα αυτιά σου αφού έισαι και σύζηγος τοπικού άρχοντα του νησιού.Και δίπλα  στο αμαξάκι της κυρίας οι παλέτες ενός μαγαζιού.Συμπαθέστατος ο κύριος που το έχει το μαγαζί αλλά εγώ απο που θα περάσω με το μωρό?Ούτε καν μόνη δεν χωράω.Να μην μιλήσω για τους ανθρώπους με ειδικές ανάγκες.ΝΤΡΟΠΗ!
Όλα αυτά τα γράφω με ονοματεπώνυμο.Ονομάζομαι Μαρία Τσανάκα και είμαι μια μαμά που διεκδικεί τα αυτονόητα.Αν είναι δυνατόν.

Λυπάμαι πολύ.....

5 σχόλια

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Μια υπέροχη μέρα!(26/09/09)

Κυριακή 2 Μαΐου 2010
Πάντα μου άρεσε να διαβάζω ιστορίες τοκετού.Σε διάφορα forums για την μητρότητα ή σε blogs για μαμάδες λάτρευα και λατρεύω αυτές τις ιστορίες!Σε όλες συγκινούμαι.Χαίρομαι πολύ που τώρα πια είμαι σε θέση να διηγηθώ και την δική μου εμπειρία και να την μοιραστώ μαζί σας!

Η δική μου ιστορία λοιπόν δεν έχει σασπένς!Και το λέω αυτό γιατί ήτανε προγραμματισμένος ο τοκετός.Θα γεννούσα Πάτρα και επειδή μένουμε Ζάκυνθο δεν θέλαμε να μας συμβεί κάτι απρόοπτο.Να σας πω την αλήθεια μου θα ήθελα να συμβει φυσιολογικά και απο μόνο του χωρίς πρόκληση.Ήθελα τον γιατρό μου όμως δίπλα μου και φυσικά δεν επιθυμούσα με τίποτα να γεννήσω στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.Λυπάμαι που το λέω αυτό για το νοσοκομείο μας.Για να μην πλατιάζω θα σας πω άλλη φορα τι με κάνει να το λέω αυτό.

Έτσι λοιπόν αφού είχα μπεί ήδη στην 37η εβδομάδα ο γιατρός με παρακολουθούσε τακτικά μιας και ο μικρούλης έιχε διάθεση να μας γνωρίσει νωρίτερα.Σε προηγούμενο ραντεβού, μας είχε προετοιμάσει λέγοντας μας οτι υπάρχει η πιθανοτητα να φύγουμε το ερχόμενο Σαββατο.Ημέρα Τετάρτη λοιπόν,περίμενα μέσα στη τρελή χαρά την μαμά μου απο Καρδίτσα,έκανα τις τελευταίες προετοιμασίες και τσουπ χτυπαέι το τηλέφωνο.Η κουμπάρα μου εγκυος και αυτη τότε, με παίρνει οχι για να μάθει νέα μου αλλά για να μου πεί νέα."Ξέρεις ε?"μου λέει."Ημουνα στο Κώστα(τον γιατρο μας)χθές και τον ρωτήσα ποτε την βλέπεις την Μαρία να γεννάει?Και μου λέει το Σάββατο!"Έμεινα κόκκαλο!Παρόλο που ήξερα οτι μάλλον θα φεύγαμε δεν το περίμενα!Το ίδιο μεσημέρι είχαμε ραντεβού.Αφού με εξέτασε, μας είπε τα ευχάριστα!Φεύγουμε την Παρασκευή το βράδυ!Είσαι έτοιμη!Κοιτιόμασταν με τον Ανδρέα και δεν μιλάγαμε."Θέλετε να με ρωτήσετε κάτι τελευταίο?"Μας ρώτησε!Φυσικά εμείς που μυαλό για τέτοια!

Μόλις ήρθε και η μαμά μου της είπα τα νέα!Τρελάθηκε!Μαμά και πεθερά ξετρελαμένες!Κλασικά ετοιμασίες της τελευταίας στιγμής και φυσικά μέτραγα αντίστροφα σαν φαντάρος!Ώσπου ήρθε η Μέρα!Είχαμε κανονίσει να φύγουμε με το τελευταίο καράβι αλλά πρώτα πήγα στον γιατρο να μου ρίξει μια τελευταία ματιά και να μου βάλει ένα κολπικό χαπάκι για να ξεκινήσει η διαδικασία.

Ο Ανδρέας λοιπόν οι μαμάδες και εγώ, δυο ετοιμόγενες ακόμη(γνωστές μου)με τις οικογενειές τους και ο γιατρος μας στο καράβι για Πάτρα!Χαμός!Ωραίες στιγμές!

Στην διαδρομή ξεκίνησαν οι συσπάσεις.Έφτασα να έχω ανα τρίλεπτο.Συνηθισμένη ομως εγώ γιατί είχα πρόωρες συσπάσεις σε όλο τον 8ο!Φτάνουμε στο Ολύμπιον.Εκεί μας περίμενε ο μπαμπάς μου.Είχε ξεκινήσει απο Καρδίτσα το μεσημέρι και απο την αγωνία του είχε φτάσει νωρίτερα απ'όλους!χαχα!Το κοριτσάκι του θα γινότανε μαμά!

Με πάιρνουνε μέσα μου βάζουνε καρδιοτοκογράφο.Τι ωραία μελωδία!!!!Τακ τουκ τακ τουκ!Σαν αλογάκι που καλπάζει η καρδούλα του μωρου μας!Είχα συσπάσεις αλλά έιχαμε μέλλον.Το μωρό μια χαρά!Μας είπε ο γιατρος να πάμε μια βολτίτσα,να περπατήσω και να πάμε κατά τη 1:30 το βράδυ να με ξαναδει.Πραγματικά πήγαμε βολτίτσα ,έφαγα σε γνωστό ταχυφαγείο ένα ωραιότατο κλαμπάκι με πατατούλες και την ξανακάναμε για Ολύμπιον.Μόλις φτάσαμε  με βάλανε στην αίθουσα ωδινων και κοιμήθηκα μέχρι τις 07:00.Μην φανταστείτε κανέναν ύπνο βαρύ.Οι δικοί μας δεν πήγανε σε ξενοδοχείο γιατι φοβόντουσαν μην συμβεί κάτι και χάσουνε το γεγονός, οπότε τριγυρνάγανε εκεί γύρω άγρυπνοι φρουροί!

Έτσι γύρω στις 07:30 ήρθε η μαία για τη γνωστή περιποίηση.Έβαλα την κίτρινη ρομπίτσα μου και κατά τις 08:30 μου βάλανε και τον ορό για την πρόκληση τοκετού μιας και δεν είχαμε προχωρήσει και πολυ. Σιγά σιγά άρχισαν οι έντονες συσπάσεις.Είχα και τον καρδιοτογράφο και άκουγα συνέχεια την καρδούλα του μωρού μας αλλά έβλέπα και τις συσπάσεις.Με αυτόν τον τρόπο ξεχνιόμουνα και δεν με ενοχλούσανε τόσο οι πόνοι που ερχόντουσαν ολοένα και πιο δυνατοί.Εν τω μεταξύ όση ώρα περιμέναμε άκουγα τα κλάμματα απο τα μωράκια που γεννιόντουσαν διπλα και ναααα κάτι κλάμματα απο συγκινηση εγω!"Καλωσηλθες μωρακι "έλεγα!Σε λίγο θα έχω και γω αγκαλιά την καρδούλα μου!

Η  ώρα είχε πάει πια 14:30 περίπου το μεσημέρι οταν έφτασε η στιγμή για την επισκληρίδιο.Δεν ήθελα να κάνω αλλά ο μπέμπης είχε σκαλώσει λίγο και έπρεπε συνεχεια να μου κάνουνε γιατρος και μαίες το άκρως ενοχλητικό ψαχούλεμα.Έτσι αποφασίσαμε να γίνει.Το μοναδικό σημείο που ταλαιπωρήθηκα γιατί είχα σκολίωση,δεν έβρισκε η αναισθησιολόγος το σημειο και μου χτύπαγε νεύρο.Έπρεπε να είμαι ακίνητη και είχα συνέχεια δυνατές συσπάσεις και διαστολή 6.Τελικά μετά απο πολλά τρυπήματα και πολύ υπομονή τα κατάφερε και με το που γυρνάω πλευρό σπάνε τα νερα!"Αμαν σπασανε τα νερα"τους λέω!"Μπα ιδέα σου θα είναι"μου λένε οι μαίες.Κοιτάζουνε και τι να δούνε?Χαμός!Αλλάζουνε αδιάβροχα και βλέπουνε διαστολή 7.Μέχρι να πούνε κίμινο παω 8.Ο γιατρος μου λέει έχεις φτάσει στο 9.Του λέει η μαία στο καπάκι "Τελεια διαστολη γεννάει!" Μαρία πάρε βαθιά αναπνοή και σπρώξε!Τι να κάνω?αναρωτιέμαι!Και ξεκινάω!Αφού φτάσαμε στο επιθυμητό σημείο και ήμουνα πανέτοιμη με βάζουνε στο φορείο και βουρ για χειρουργείο.

Απ' έξω οι γονείς,φίλοι μας και ο Ανδρέας.Όλοι όσοι μας αγαπάνε δίπλα μας!Ο Ανδρέας είχε βγάλει όλη αυτή την ώρα απίστευτες φωτογραφίες και βίντεο!Έτσι λοιπον την ώρα που με βγάζανε με το φορείο με φωτογράφιζε!Τι γέλιο έριξα!Μου έδωσε ένα φιλι και με πήγανε μέσα!

"Μαράκι πάμε σπρώξε! "Αυτο το μισάωρο μου φάνηκε αιώνας!Ήθελα πια να δω το μωρό μου!

Έτσι στις 16:30 μου λένε "Πάμε μια τελευταία μια χαρά τα πας! "Και ξαφνικά βλέπω το μωρό μας στα χέρια του γιατρου!"ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ!!!!"Και τον αφήνει στην κοιλιάμου!Ζεστούλης ακόμη δεμένος μαζί μου με τον ομφάλιο λώρο!Αρχιζει να κλαψουρίζει!"Μωρακι μου!Αγάπη μου!καλωσορισες στη ζωη μας!"του ψυθίρισα και έπεσα πισω,δεν είχα άλλες δυνάμεις.Τι ευτυχία!Τον πήρε η παιδίατρος και άκουσα το δυνατο του κλάμα μόλις έκλεισαν οι πόρτες.

Αφού με περιποιήθηκαν μετά απο λίγη ώρα με πήγανε στην αίθουσα ανάνηψης όπου μαντέψτε ποιός  με περίμενε!Ο γιος μου!!!!!!!!!!!!Μέσα στο πυρεξάκι μικρούλης με τις ριγε πορτοκαλογαλάζιες κουβερτούλες και με φορμάκι I love daddy!

Ήρθανε όλοι μέσα!Η μαία τον πήρε και μου τον έδωσε αγκαλίτσα!"Ωστε εσύ ήσουνα λοιπόν!Βρε εσύ είσαι ίδιος εγώ!"του λέω και ξεσπάνε όλοι σε γέλια!Ο άντρας μου μας πήρε αγκαλιά!Ωραίες στιγμές!Δεν θα τις ξεχάσω ποτέ!Είναι χαραγμένες στο μυαλό!Φωτογραφίες.γέλια, χαρά!

Οι μέρες κυλίσανε τέλεια στο μαιευτήριο.Το μωρο το είχα συνέχεια δίπλα  μου.Το τάιζα ,το αλλαζα όλα τα έκανα μόνη!Φοβερά.Ήμασταν σε μονόκλινο και έιχαμε και τον μπαμπά μαζί μας!Όλοι παρεούλα!Τον κοιτάζαμε με τις ώρες!Γέλαγε στον ύπνο του!Το γατάκι μας!Λένε οταν γελάνε τα  νεογέννητα οτι τα επισκέπτονται οι μοίρες για καλοτυχία!Πρέπει να βάλεις ενα γλυκάκι διπλα στο μωρο για να τις γλυκάνεις!Χαχα!Ωραίο δεν είναι?

Μετά απο τρεις μέρες γυρίσαμε όλοι μαζί πια στο σπιτάκι μας!

Αυτο είναι το σπίτι σου μπέμπη και μεις ο μπαμπάς και η μαμά!Σ'αγαπάμε πολύ!


                                                                     Εγώ και 'συ μαζί......

2 σχόλια