Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Νάνι Νάνι

Τρίτη 6 Ιουλίου 2010
Αααα όλα κι όλα!Δε μπορώ να πω!Ο μπεμπούλης είναι ήσυχο μωράκι και κάνει καλά υπνάκια!
Απο 3 μηνών στρώσαμε για τα καλά στο θέμα ύπνος και μάλιστα αν είχαμε επέμβει πιο γρήγορα στο πρόβλημα της παλινδρόμησης πιστεύω στο 40 ημερο θα κοιμότανε μια χαρούλα.


Τώρα τελευταία μου κάνει κάτι νερά αλλά είναι λόγω των δοντιών!Είμαι σίγουρη!Έχουνε πρηστεί,κοκκινίσει,φαίνονται λίγο αλλά τζίφος!Ακόμα να σκάσουνε μύτη!


Πάντως με βοήθησε πολύ ένα βιβλίο που ενώ έχει διχάσει γονείς εγώ το βρήκα πολύ καλό.Είναι το "Κοιμήσου παιδί μου." του Δρ.Εστιβίλ Εδουάρδο ο οποίος είναι διευθυντής της μονάδας διαταραχών του ύπνου στο ινστιτούτο Ντεσέους της Βαρκελώνης.
Στην ουσία εξηγέι πως να μάθουμε στα παιδιά μας να κοιμούνται καλά απο πολύ νωρίς.


Πραγματικά εφάρμοσα όλα όσα ανέφερε το βιβλίο και με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα ότι έπιαναν τόπο.Βέβαια δεν θήλαζα όποτε ο μπεμπούλης ήτανε πιο "προγραμματισμένος" στο θέμα του φαγητού.


Το προτείνω λοιπόν ανεπιφύλαχτα στις μαμάδες.Πολλοί γονείς το έχουνε βρεί σκληρό.Εμείς να σας πω την αλήθεια μου δεν χρειαστήκαμε να χρησιμοποιήσουμε τις δραστικές τεχνικές που περιγραφει ο δοκτορας στο βιβλίο και ελπίζω να μη τις χρειαστούμε και ποτέ.Πάντως το πρώτο στάδιο το πετύχαμε και κοιμόμαστε μονορούφι.


Γιατί πως να το κάνουμε;Είναι ωραίο πράγμα ο ύπνος!


Φιλιά Πολλά!


Μαρία-Μπέμπης