Τρίτη 13 Ιουλίου 2010

Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια!#4

Τρίτη 13 Ιουλίου 2010
Τελικά το υλικό είναι πολύ!Κάνεις μια βολτίτσα και συναντάς παντού "γαϊδούρια"!Καβαλάνε πεζοδρόμια(και αν τους πεις κάτι  βγάζουνε και μια γλώσσα 10 χλμ.),διπλοπαρκάρουνε,παρκάρουνε το αυτοκινητό τους στις θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλα πολλά!


Θα μου πείτε..... Εσύ βρε Μαρία δεν έχεις διπλοπαρκάρει ποτε?Δεν έχεις κάνει ποτέ μια τοσοδούλικη πρανομία?


Εεε οχι λοιπόν ΠΟΤΕ!


Καταρχάς αγχώνομαι!Γιατί να είμαι μέσα στην αγωνία μήπως με γράψουνε,μήπως μου πάρουνε πινακίδες κλπ!Άλλωστε για μένα ισχύουν οι νόμοι ενώ για άλλους το αντίθετο.Τα γνωστά ξέρετε!Σβήσιμο κλήσης,παραβλέπουμε το διπλοπαρκαρισμένο.......Ενώ εμένα θα με ξεφτιλίσουν!Θα μου την πούνε άγρια δημοσίως και θα φάω και την κλήση μου (και καλά θα μου κάνουνε)!Αν μου τύχαινε πάντως αυτό, απο την ντροπή μου,  θα έκανα να βγω από το σπίτι μου πολύ καιρό !


Εκτός λοιπόν από όλα αυτά δεν μου το επιτρέπει και η συνείδησή μου!Βλέπετε οταν οδηγώ και με εμποδίζει το διπλοπαρκαρισμένο να περάσω, δεν μπορώ να διανοηθώ ότι θα κάνω τα ίδια ενώ λίγο πριν έχω κράξει τον παραβάτη!
Η κακή οδική συμπεριφορά από αισθητικής πλευράς είναι απαίσιο θέαμα.Δείχνει τον πολιτισμό μας και την παιδεία μας.Εκεί αντικατοπτρίζεται η κουλτούρα μας.


Τέλος δεν είπα ποτέ ότι είμαι σωτήρας ή ο ιππότης της ασφάλτου που θα σώσει το νησί από τους κακούς οδηγούς.


Γιατί τα λέω όλα αυτά?


Τις προάλλες κάναμε τη καθιερωμένη βολτίτσα μας οικογενειακώς.Ξαφνικά βλέπουμε ένα τζιπ να μας κλείνει το δρόμο(βρισκόμασταν σε πεζόδρομο) και να προσπαθεί με τη μούρη να καβαλήσει το πεζοδρόμιο. Συνειδητοποιώ ότι είναι 
η κυρία που είχε αναρτηθεί εδώ  Αφιλόξενες οι ελληνικές πόλεις για τις μαμάδες με τα καροτσάκια! και μάλιστα είχα φωτογραφίσει και το τζιπ της φαρδύ πλατύ πάνω σε πεζοδρόμιο ξανά.........


Την συνέχεια μπορείτε να τη φανταστείτε.Της έκανα παρατήρηση.Της είπα ότι μιας και είναι σύζυγος τοπικού άρχοντα πρέπει να δίνει το σωστό παράδειγμα σε όλους εμάς και ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει.Αντί να σκύψει το κεφάλι και να ζητήσει συγγνώμη είχε συγκρατήσει το όνομά μου από την ανάρτηση (είχε δημοσιευτεί και σε ζακυνθινό μπλογκ) και μόλις το άκουσε έκανε σαν τρελή!Δηλαδή αυτό συγκράτησε από την όλη ιστορία!Πως θα με στήσει στον τοίχο!


Κατάλαβα αμέσως γιατί βρισκόμαστε εδώ...Σ'αυτή την άβολη θέση.Γιατί έχουμε κατρακυλήσει.


Δεν ήθελα να δώσω συνέχεια..........Και ούτε θα δώσω.Δεν θα ξαναδώσω αξία.Το μπλογκ μου είναι καθαρά μαμαδίστικο.Γράφω τους προβληματισμούς μου ως νέα Μανούλα.Είναι παρακαταθήκη για τον γιο μου!Για τα παιδιά μου!Δεν θα το χαλαλίσω σε διαπληκτισμούς με ανεγκέφαλους....


Το αναφέρω μόνο και μόνο σαν αποτέλεσμα των πραξεών μου...Μόνο αυτό δεν περίμενα..Απο μια Μητέρα.


Δε θα σταματήσω όμως....


Ιδού νέες φωτο!




Για να είναι ευχάριστη η εργασία μας πίνουμε και το καφεδάκι μας έξω από το μαγαζί μας.Ενοχλούμε όμως.....
Είναι σε κεντρικό δρόμο στην Αλεξάνδρου Ρώμα.Φυσικά δεν μπορεί να περάσει ένας άνθρωπος με ειδικές ανάγκες αλλά ούτε και μια μαμά με καρότσι.Δεν θα σχολιάσω τις κακοτεχνίες στα σκαλοπάτια και στη ράμπα....


Παρακάτω....





Χαχα!Για γέλια και για κλάματα!Στη ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ παρακαλώ βρισκόμαστε!Στη μόστρα του νησιού.Βλέπετε το καροτσάκι... Από που να περάσουμε?Παρκαρισμένος ο "γάιδαρος" και η ράμπα να τη βλέπεις και να ντρέπεσαι.


Αυτά....


Φιλιά Πολλά


Μαρία-Μπέμπης




1 σχόλια:

swsw είπε...

πεστα ρε μαρια..τι να πω..υπαρχουν ανθρωποι και ανθρωπακια..αλλα καλα μας κανουνε..αφου παμε και τους ψηφιζουμε..μαζι σου παντως..σηκωθηκαν τα ποδια να δειρουν το κεφαλι..