Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Αχ βρε μωράκι μου πάλι σε τσίμπησε κουνούπι?

Τρίτη 18 Μαΐου 2010
Ήρθε το καλοκαιράκι και μαζί μ' αυτό και τα κουνούπια!

Μ' έπιασε άγχος μεγάλο γιατί έχουμε ένα "φανταστικό" ποτάμι μπροστά στο σπίτι που ενώ θα μπορούσε να είναι στολίδι για το νησί μάλλον είναι στα πρόθυρα να γίνει βάλτος!(Ακούει το υγειονομικό;)
Έτσι λοιπόν αυτά τα συμπαθέστατα κατα τ'αλλα ζουζουνάκια έχουνε βρεί καταφύγιο εδώ μπροστά στο σπίτι μας!

Πραγματικά θα ήθελα να κάνω κάτι πιο δραστικό όπως να αλλάξω αυτή την μίζερη κατάσταση,την ρύπανση και την βρωμιά  που υπάρχουνε στο ποτάμι,αλλα μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να βρω λύσεις για να μη μας φάνε τα κουνούπια πάλι φέτος.

Η κουνουπιέρα μας ,που ήτανε το όπλο μας μέχρι στιγμής, πια παίζει διακοσμητικό ρόλο στο δωμάτιο του μπέμπη μιας και είναι πια σε ηλικία που άνετα μπορει να την γκρεμίσει...

Σκέφτηκα διαφορα...Κρέμες,σπρέυ,λοσιόν,φυτικά προϊόντα,στικάκια,ειδικά λαμπάκια,συσκευές με ειδικές συχνότητες,ταμπλέτες....κλπ

Σχεδόν τίποτα απ'ολα τα παραπάνω δεν με ικανοποιεί και δεν τα θεωρώ ασφαλή για το μπεμπάκι μου...

 Γι' αυτό και προσπαθώ τις τελευταίες μέρες να συμβουλευτώ μαμάδες .Τί χρησιμοποιούν στα μωρά τους;

Απο μια συζήτηση που είχα με τις "Ελληνίδες Mαμάδες" στο Facebook κατάλαβα οτι οι πιο πολλές χρησιμοποιούν φυτικά προϊόντα.Χάρηκα πολύ γι'αυτό γιατί τα προτιμώ και 'γω πιο πολύ.

Κάποια απο αυτά είναι η αρμπαρόριζα .Η μαμά είπε οτι παίρνει ενα κοτσανάκι και το βάζει σε ένα βαζάκι στο δωμάτιο του μωρού.Νομίζω οτι χθές στην κουβεντούλα  κέρδισε τις εντυπώσεις αυτό το φυτό μιας και ρωτάγανε οι πιο πολλές τι είναι και πως χρησιμοποιείται.

Άλλο κολπάκι μη χημικό, είναι ένα μπολάκι με ξύδι και νεράκι στο δωμάτιο.Άλλη λύση είναι  γλαστρούλες με βασιλικό για τους εξωτερικούς χώρους.

Επίσης 1 φυλλαράκι ευκάλυπτο στην αντικουνουπική συσκευή.Εκεί που θα βάζατε  ταμπλέτα βάζετε το φυλλαράκι και τσούπ να το φυτικό αντικουνουπικό.

Εγώ χθές το βράδυ χρησιμοποίησα τσιροτάκι σιτρονέλλας του Κορρέ.Τοποθέτησα 2 πάνω στην κούνια του μπέμπη.Προσωρινή λύση αυτή.Θα ρωτήσω και τον γιατρό μας την Παρασκευή που θα πάμε για το εμβολιό μας αν έχει να προτέινει κάτι ενδιαφέρον και αποτελεσματικό.

Και αφού μιλήσαμε για πρόληψη ας μιλήσουμε και για αντιμετώπιση..

Τι κάνουμε αν τσιμπήσει το μωράκι μας κουνούπι;Εγώ του έβαλα μια σταγονίτσα ξυδάκι προχθές.Εντάξει μύριζε σαν χταποδάκι  χαχα αλλα μαράθηκε αμέσως και εξαφανιστηκε σχετικά γρήγορα!

Μαμάδες περιμένω να μου πείτε κολπάκια!

Φιλάκια Μαρία-Μπέμπης

2 σχόλια:

puppeta είπε...

re maria ti idees na poyme;;egv mono th sitronela hksera..deep gia deep asxeth..8a ta dokimasv..basiliko de mporv na balv..giati den exv mpalkoni..alla armparoriza..se nero mesa;;;

Μαμά Μαρία είπε...

Απ'οτι είπε η κοπέλα σε βάζο με νερακι.